26. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne s boloňskou omáčkou a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si klasickou italskou lahůdku – lahodnou lasagni s bohatou boloňskou omáčkou a vrstvami syra. S tímto receptem si jednoduše připravíte dokonalé jídlo pro celou rodinu. Nenechte si ujít chutnou kombinaci těstovin, omáčky a sýra!

Suroviny

  • 500 g lasagne těstovin
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400 g krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g nastrouhaného sýra (např. parmezán)
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem dozlatova.
  2. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do doby, než maso zezlátnutí.
  3. Přidáme krájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, oregáno, sůl a pepř. Vaříme cca 20 minut na mírném ohni.
  4. Do omáčky vmícháme smetanu a necháme ještě krátce provařit. Ochutnáme a případně dochutíme.
  5. Na dno zapékací misky nalijeme trochu boloňské omáčky, pak položíme vrstvu lasagne těstovin, znovu omáčku a posypeme sýrem. Postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebovány.
  6. Poslední vrstvu zabalíme do omáčky a posypeme sýrem.
  7. Zapečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut, dokud není sýr na vrchu zlatavý a křupavý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *