26. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Biftek s bramborovým pyré je lahodný a jednoduchý recept, který si zamilují milovníci steaků. Naučte se, jak připravit dokonale upečený biftek doplněný krémovým bramborovým pyré. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm doma a udělejte si radost!
Suroviny
- 2 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 4 velké brambory
- 100g másla
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř
Postup
- Oloupeme a nakrájíme brambory na menší kousky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou.
- Orestujeme si bifteky na pánvi s trochou másla dle přání: medium rare, medium, well done. Posolíme a opepříme podle chuti.
- Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a utlučte je na pyré pomocí šťouchadla. Dochutit sůlí a pepřem.
- Na talíři podáváme biftek s bramborovým pyré a ozdobíme nasekanou petrželkou.