26. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pancettou a vaječným krémem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou italskou klasiku – těstovinový pokrm pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovým vaječným omáčkou. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400g špaget
  • 150g pancetty
  • 4 vajíčka
  • 100g Parmezánu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu a necháme vychladnout.
  2. V míse smícháme vajíčka se strouhaným Parmezánem a smetanou, dochutíme solí a pepřem.
  3. Špagety uvaříme al dente podle návodu na obalu a slijeme.
  4. Do mísy s vaječným krémem přidáme opečenou pancettu a promícháme.
  5. Hotové špagety smícháme s vaječným krémem a pancettou a podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *