25. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na Ratatouille stifado se česnekovým chlebem a pochutnejte si na jedinečné kombinaci francouzské a řecké kuchyně. Dochucený zeleninový ragú se směsí bylinek a koření, podávaný s voňavým česnekovým chlebem, se stane oblíbenou pochoutkou pro celou rodinu. Získejte inspiraci na vaření a pořádně si pochutnejte na exotické kombinaci chutí!
Suroviny
- 2 veľké cibule
- 3 papriky (rôznych farieb)
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (napr. tymián, rozmarín, petržlen)
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- 500g hovädzieho mäsa na guláš
- 400g rajčinového pretlaku
- čerstvo mleté korenie
- čerstvý šalát na servírovanie
- kôrové korenie na dochutenie
- 4 plátky celozrnného chleba
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
Postup
- Na začiatok si pripravíme základnú zeleninovú zmes pre ratatouille. Cibuľu olúpeme a nakrájame na polmesiače, papriky na tenké prúžky, cuketu a baklažána na kocky a paradajky na štvorčeky.
- Na panvici rozpálime olej a opečieme zeleninu. Postupne pridávame cibuľu, papriky, cuketu, baklažána a paradajky. Pridáme cesnak posekaný nadrobno a bylinky. Osolíme a opečieme do zmäknutia zeleniny.
- Na druhej panvici rozpálime olej a opečieme na ňom nakrájané mäso. Keď mäso získalo peknú hnedú farbu, pridáme rajčinový pretlak, bylinky, soľ, čierne korenie a kôrové korenie na dochutenie. Dusíme pod pokrievkou, kým mäso nie je mäkké.
- Na prípravu cesnakového chleba si pripravíme celozrnný chlieb, osušíme ho, štipkami namažeme olivový olej a natrlol mäsaným cesnakom. Opečieme v rúre, kým nezískame krásnu zlatistú farbu.
- Servírujeme ratatouille s gulášom a cesnakovým chlebom na tanier, posypané čerstvým šalátom. Dobrú chuť!