25. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře ve vině a bylinkách
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na kuře ve vině a bylinkách, který vám rozvine chuťové buňky. Křehké kuřecí maso zalité lahodnou omáčkou z vína a dochucené bylinkami je skvělou volbou pro večeři i speciální příležitosti. S tímto receptem si určitě získáte pochvalu od rodiny a přátel. Nenechte si ujít tento skvělý chuťový zážitek!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • Čerstvé bylinky podle chuti (např. rozmarýn, tymián, petržel)
  • Sůl, pepř
  • Olej nebo máslo

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte z obou stran dozlatova.
  3. Přilijte bílé víno a nechte vařit asi 10 minut, aby se alkohol vyvařil.
  4. Přidejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
  5. Pokud je omáčka moc řídká, můžete ji případně zahustit trochou mouky nebo škrobu rozmíchaným ve vodě.
  6. Po chvilce vaření je hotovo a můžete podávat s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *