25. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na brazilské sýrové poháry „Pao de Queijo“ a užijte si lahodné a nadýchané pečivo plné sýra. S tímto jednoduchým receptem si připravíte originální chuť Brazílie přímo ve vaší kuchyni. Zkuste tento lahodný a jedinečný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 2 šálky tapiokové mouky
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 šálku oleje
- 2 vejce
- 1 šálek nastrouhaného sýra (typicky parmezán nebo sýr Minas)
- 1 špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C a vytvořte si plech s pečicím papírem.
- V hrnci smíchejte mléko, olej a sůl a přiveďte k varu.
- Vlijte tapiokovou mouku do směsi a míchejte energicky, dokud nevznikne hladká hmota.
- Přesuňte směs do mísy a nechte ji lehce vychladnout.
- Postupně přidávejte vejce do těsta, dokud se dobře nezkombinují.
- Přimíchejte nastrouhaný sýr do těsta.
- Vytvarujte malé kuličky ze těsta a rozložte je na plechu.
- Péct pão de queijo 15-20 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Po vyndání z trouby nechte pão de queijo chvilku vychladnout a pak servírujte.