25. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté s čínskou zeleninou, rychlý a zdravý recept plný exotických chutí. Jednoduché příprava a bohatá kombinace chutí udělá z tohoto jídla oblíbenou volbu pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 1 pór (nakrájený na kolečka)
- 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 100g čínské zeleniny (směs různých druhů zeleniny, např. bambusové výhonky, vodní česnek, čínské houby)
- 2 stroužky česneku (mačkané)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Naolejte pánvičku rozehřátou na střední oheň.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova. Poté přidejte sójovou omáčku a promíchejte.
- Přidejte cibuli, pórek, mrkev, papriku, čínskou zeleninu, česnek a zázvor. Restujte asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- V misce smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a přidejte do směsi se zeleninou a masem. Vařte asi 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Skočte s rýží nebo nudlemi a podávejte horké.