25. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křupavé kuře s lahodným bramborovým pyré. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální volbou pro každodenní večeři nebo slavnostnější příležitosti. Křupavá kůrčička kuřecích stehýnek se skvěle doplňuje s jemně zakysaným bramborovým pyré. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si užijete skvělý gastronomický zážitek. S receptem na křupavé kuře se bramborovým pyré zaručeně okouzlíte všechny své hosty.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 4 brambory
- 70g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Pokud jsou brambory uvařené, scedíme je, přidáme máslo a rozmixujeme na hladké pyré.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme a z obou stran zprudka osmažíme na pánvi, dokud nezískají křupavou kůrku.
- Smažená kuřecí prsa podáváme na bramborovém pyré, posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.