25. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na fondant de chocolat s lesním ovocem a překvapte své chuťové buňky! Tato bohatá a čokoládová pochoutka se spojuje s osvěžující chutí lesního ovoce pro dokonalou kombinaci sladkosti a kyselosti. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si dávku luxusu přímo z vaší kuchyně!
Suroviny
- 200g hořké čokolády
- 200g másla
- 4 vejce
- 100g cukru
- 50g mouky
- Lesní ovoce podle chuti (jahody, maliny, borůvky)
Postup
- Nastrouhejte hořkou čokoládu a rozpusťte ji společně s máslem nad vodní lázní.
- Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte.
- Přidejte mouku a opět promíchejte, dokud není těsto hladké.
- Vymažte formu máslem a vysypte ji trochou mouky, aby se nám do formy nelepil koláč.
- Těsto nalijte do formy a vsypte na něj lesní ovoce.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut.
- Hotový fondant dekorujte ovocem a podávejte. Dobrou chuť!