25. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s bramborami a omáčkou je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodný pokrm plný šťavnatého hovězího masa, voňavých brambor a bohaté omáčky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín, paprika
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme oloupané a nakrájené brambory a orestujeme.
- Přisypeme mouku a promícháme.
- Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a papriku.
- Vše vaříme do měkka.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit směsí vody a mouky.
- Podáváme s chlebem nebo pečivem.