24. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského přístavního města Marseille, která je bohatá na různé druhy mořských plodů a aromatických bylinek. Tato lahodná polévka se připravuje se šafránem, který jí dodává intenzivní a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou bouillabaisse přímo z Francie.
Suroviny
- 4 ks filetů bílé ryby (např. treska, mořský vlk, štika)
- 300g mušlí
- 300g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžička šafránu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr rybího vývaru
- sůl, pepř, petržel na ozdobení
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidáme šafrán a zalijeme rybím vývarem.
- Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
- Přidáme bílou rybu nakrájenou na menší kousky a vaříme dalších 10 minut.
- Přidáme mušle a krevety a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
- Po dochucení solí a pepřem podáváme s nasekanou petrželí.