24. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen se kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s kuřecím masem. Tento japonský pokrm je plný chutí a aromatických koření, které vás nadchnou. Nechte se unést vůní a lahodností této jedinečné polévky ramen!

Suroviny

  • 200g kuřecích prsou
  • 200g ramen nudlí
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 2 vejce
  • 1 mrkev
  • 1 pór

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, cibuli a česnek nasekejte na drobné kousky. Mrkev a pór nastrouhejte.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na ní kuřecí maso spolu s cibulí a česnekem. Přidejte kari koření a promíchejte.
  3. Poté zalijte vývarem a přidejte nakrájenou mrkev a nastrouhaný pór. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.
  4. Přidejte ramen nudle do vývaru a vařte podle pokynů uvedených na obalu nudlí.
  5. V menší míse rozklepněte vejce a postupně přilévejte vařící vývar z hrnce, aby se vejce zakleklo a vznikl vám krémový „vaječný“ základ omáčky.
  6. Nakonec do polévky vmíchejte sójovou omáčku a rybí omáčku. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Hotovou polévku s ramenem podávejte posypanou nasekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *