24. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční českou specialitu – lahodnou knedlo zelo vepřo zelo. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci měkkých knedlíků, kyselého zelí a šťavnatého vepřového masa. Nechte se rozmazlovat chutěmi domova s tímto jednoduchým a lahodným jídlem. Vyzkoušejte ho dnes a nechte se unést tradiční chutí!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vodou a promícháme do hladkého těsta. Necháme odpočívat.
- V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
- Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a dusíme, dokud maso není měkké.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vytvarujeme z nich knedlíky. Do středu každého knedlíku vložíme část směsi s vepřovým masem.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nejsou hotové.
- Po uvaření knedlíků je můžeme podávat, například s omáčkou nebo zeleninovým salátem.