24. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo zelo vepřo zelo.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční​ českou⁢ specialitu – lahodnou ⁢knedlo zelo vepřo zelo. Tento recept nabízí dokonalou‍ kombinaci měkkých⁤ knedlíků, kyselého ​zelí a šťavnatého vepřového⁤ masa. Nechte​ se ​rozmazlovat chutěmi⁢ domova s tímto ‍jednoduchým a lahodným jídlem. Vyzkoušejte⁣ ho dnes a ‍nechte se⁢ unést tradiční chutí!

Suroviny

  • 500 g hladké ‌mouky
  • 250 ml vody
  • 500‍ g vepřového masa
  • 1‍ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. ⁤Smícháme mouku⁢ s vodou a promícháme ​do hladkého těsta.⁤ Necháme odpočívat.
  2. V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso spolu s nakrájenou​ cibulí ‍a prolisovaným česnekem.
  3. Přidáme sůl, pepř ‍a majoránku podle chuti‍ a dusíme,⁤ dokud maso ⁢není měkké.
  4. Těsto rozdělíme na menší kousky a vytvarujeme z⁤ nich knedlíky. Do​ středu každého‌ knedlíku⁢ vložíme část směsi s ⁤vepřovým masem.
  5. Knedlíky ⁢vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15-20 ⁣minut, dokud‍ nejsou hotové.
  6. Po uvaření knedlíků ⁤je ‍můžeme podávat, například s omáčkou nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *