24. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jídlo Ratatouille s křupavým bylinkovým pečivem. Tento zdravý a aromatický pokrm plný zeleniny vám určitě zasytí chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte svému jídlu zcela novou dimenzi chuti!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 cibule
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, čerstvá bazalka a tymián
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a dusíme do změknutí.
- Přidáme nakrájené baklažány, cukety a rajčata a dusíme asi 15 minut.
- Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek, bazalku a tymián.
- Podáváme s bylinkovým pečivem.