24. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte se do kuchyně a vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí rizoto s houbami a řepou. Kombinace kuřecího masa, aromatických hub a svěžích řepy vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc je tento pokrm rychlý a jednoduchý na přípravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést jeho výjimečnou chutí!
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 200g říčních hub
- 1 menší řepa
- 1 cibule
- 2 hrnky rýže
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve nasekejte kuřecí maso na menší kousky, houby očistěte a nakrájejte na plátky a řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nasekanou cibuli.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
- Přidejte houby a smažte do měkka.
- Přidejte nastrouhanou řepu a poduste pár minut.
- Přidejte rýži a chvíli restujte, dokud se neprosklá.
- Postupně přilévejte vývar a vařte do měkka rýže, občas promíchávejte.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a hotové rizoto můžete podávat posypané nasekanou petrželkou nebo syrečkem.