24. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si křupavé hranolky s lahodnou omáčkou z majonézy v tomto jednoduchém receptu. Skvělá volba pro rychlý a chutný svačinový aperitiv nebo přílohu k obědu. Vyzkoušejte tento recept na domácí omáčku!
Suroviny
- brambory
- olej na smažení
- majonéza
- sůl
- pepř
- česnek (volitelně)
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
- Brambory osušte ubrouskem, aby nebyly příliš vlhké.
- Smažte bramborové hranolky na oleji dozlatova.
- Mezitím si připravte omáčku – smíchejte majonézu s jemně nasekaným česnekem, osolte a opepřete podle chuti.
- Smažené hranolky osolte a podávejte s omáčkou z majonézy.