24. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Tajský zeleninový kari s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Tajský zeleninový kari s tofu je lahodná a zdravá alternativa tradičního thajského jídla. Tento recept je plný chuti a exotických přísad, které zaručí, že si pochutnáte na každém soustu! Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotický zážitek u svého obědového stolu.

Suroviny

  • 250g tofu
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 100g hrášku
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička palmového cukru
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme zeleninu – nakrájíme cibuli, papriku, mrkev na menší kousky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou zeleninu.
  3. Přidáme tofu nakrájené na kousky a krátce osmahneme.
  4. Přidáme červenou kari pastu, kurkumu, zázvor a palmový cukr. Všechno dobře promícháme.
  5. Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  6. Přidáme hrášek a dochutíme solí a pepřem.
  7. Po chvíli vaření je hotovo, můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *