24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutná pizza Margherita s čerstvou bazalkou je klasický italský recept, který okouzlí každého milovníka pizzy. Díky jednoduchosti ingrediencí a perfektní kombinaci chuti je tato pizza oblíbená po celém světě. Podívejte se na náš recept a užijte si domácí italskou lahůdku!

Suroviny

  • 400g pizzy cesta
  • 250g strouhané mozzarelly
  • 4 rajčata
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Rozválejte těsto na plech na pečícím papíru.
  3. Olejte těsto olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  4. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a rovnoměrně je rozložte na těsto.
  5. Přidejte nastrouhanou mozzarellu a roztrhanou bazalku.
  6. Pizza dejte péct do trouby a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud těsto není zlatě hnědé a sýr rozpuštěný.
  7. Vynechte z trouby a nechte trochu vychladnout před krájením.
  8. Po nakrájení můžete ještě posypat bazalkou a kapkou olivového oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *