24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná pizza Margherita s čerstvou bazalkou je klasický italský recept, který okouzlí každého milovníka pizzy. Díky jednoduchosti ingrediencí a perfektní kombinaci chuti je tato pizza oblíbená po celém světě. Podívejte se na náš recept a užijte si domácí italskou lahůdku!
Suroviny
- 400g pizzy cesta
- 250g strouhané mozzarelly
- 4 rajčata
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Rozválejte těsto na plech na pečícím papíru.
- Olejte těsto olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a rovnoměrně je rozložte na těsto.
- Přidejte nastrouhanou mozzarellu a roztrhanou bazalku.
- Pizza dejte péct do trouby a pečte asi 15-20 minut, nebo dokud těsto není zlatě hnědé a sýr rozpuštěný.
- Vynechte z trouby a nechte trochu vychladnout před krájením.
- Po nakrájení můžete ještě posypat bazalkou a kapkou olivového oleje.