24. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste doma připravit lahodné a křupavé hranolky s domácím kečupem! Tento recept je jednoduchý a rychlý, ideální jako příloha nebo samostatné občerstvení. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Sledujte náš krok za krokem návod a dopřejte si skvělou pochoutku.
Suroviny:
- 4 veľké zemiaky
- soľ
- rastlinný olej
- kečup
Postup:
- Zemiaky dobre očistite a nakrájajte na tenké hranolky. Môžete ich nechať vo vode odstáť asi pol hodiny, aby sa zbavili škrobu.
- Osušte ich utierkou a vložte ich do misky. Pridajte trochu oleja a soľ podľa chuti.
- Rovnomerne rozmiestnite hranolky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 – 40 minút, obracajte ich občas, kým nebudú pekne zlatisté a krúčkavé.
- S hranolkami podávajte chutný kečup a tešte sa zo svojich domácky pripravených hranoliek.