24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmazánem, které vaše chuťové buňky okouzlí dokonalou kombinací krémové rýže, aromatických hříbků a lahodného parmazánu. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší každého gurmána. Získáte skvělou chuť a jemnou texturu, kterou si zamilujete. Načekejte si tento italský klasik a poznejte dokonalou harmonii chutí!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 500g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • Čerstvý petržel a tymián
  • Olivový olej, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme drobně nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme chvíli restovat, dokud nezměknou.
  3. Přilijeme rýži a restujeme, dokud rýže neztuhne.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
  5. Když je rýže hotová, vmícháme nastrouhaný parmazán a nasekané bylinky.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *