24. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný bramborák s uzeným masem, který potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Jednoduchá a rychlá příprava zaručí skvělý výsledek a pochvaly od celé rodiny. Nečekejte a vyzkoušejte tento tradiční pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl, pepř, majoránka
- Rajčatový protlak
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a osolte
- Uzené maso nakrájejte na drobné kostky a cibuli nasekejte na drobné kousky
- V míse smíchejte brambory, uzené maso, cibuli, vejce, mouku a koření podle chuti
- Těsto na bramboráky vyklopte na strouhátko a nechte odkapat přebytečnou šťávu
- Na rozpálené pánvi dejte lžíci oleje a vytvarujte placičky z těsta, které opečte z obou stran dozlatova
- Smažené bramboráky podávejte s rajčatovým protlakem a křupavým salátem