23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto ai funghi a salsiccia doma! Tento recept kombinuje aromatické houby s kořeněnou salsiccií pro dokonalou kombinaci chutí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g salsiccie
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme na kolečka nakrájenou salsicciu a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce propečeme.
- Přidáme rýži a krátce ji osmahneme, poté zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme vývar a rýži vaříme do změknutí, občas promícháme.
- Když je rýže vařená, vmícháme máslo a strouhaný parmezán, promícháme a necháme odstát.
- Před podáváním můžeme přidat ještě trochu nastrouhaného parmezánu a čerstvě nasekanou petrželku.