23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a salsiccia
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto ai funghi a salsiccia doma! Tento recept kombinuje aromatické houby s kořeněnou salsiccií pro dokonalou kombinaci chutí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g salsiccie
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou salsicciu a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce propečeme.
  4. Přidáme rýži a krátce ji osmahneme, poté zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  5. Postupně přiléváme vývar a rýži vaříme do změknutí, občas promícháme.
  6. Když je rýže vařená, vmícháme máslo a strouhaný parmezán, promícháme a necháme odstát.
  7. Před podáváním můžeme přidat ještě trochu nastrouhaného parmezánu a čerstvě nasekanou petrželku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *