23. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Nakladaný zelný salát
zdroj: Recepty 24/7

Nakladaný zelný salát je tradiční a osvěžující pokrm vhodný jako příloha nebo samostatný pokrm. V tomto receptu se do zelí přidává cibule, ocet a cukr, což vytváří lahodnou a osvěžující chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný zelný salát k obědu nebo večeři!

Suroviny:

  • 600g bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 200ml octa
  • 200g cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička pepře

Postup:

  1. Zelí nastrouháme na jemné nudličky a posolíme. Necháme odstát a změknout.
  2. Nastrouhanou mrkev a papriku přidáme do zelí.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a přidáme ke zbylým surovinám.
  4. V hrnci smícháme ocet, cukr, kmín a pepř. Přivedeme k varu, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Teplý nálev zalijeme přes zeleninu a důkladně promícháme.
  6. Nechejte nakládat minimálně 12 hodin v chladu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *