23. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasickou Quiche Lorraine s šunkou a sýrem. Tato lahodná a bohatá slaná pitev je skvělou volbou na oběd nebo večeři. Snadno připravitelný pokrm, který jistě okouzlí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Získejte recept na našem webu ještě dnes!
Suroviny
- 300 g listového těsta
- 150 g uzeného šunky
- 100 g niva sýra
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto a vložíme ho do formy na quiche.
Velikost formy je asi 24 cm v průměru. Na dně těsta uděláme vidličkou několik děr. - Na drobné kostičky nakrájíme uzenou šunku a sýr. Následně je rozprostřeme na připraveném těstě v formě.
- V míse smícháme vejce se smetanou ke šlehání a osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku.
Směsí zalijeme naplněné těsto v formě. - Quiche pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, dokud není těsto zlatavé a náplň ztuhne.
- Kviche můžeme podávat teplou nebo studenou, ideální je podávat s čerstvým salátem.