23. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na tradiční český hovězí guláš s domácími knedlíky. Tato chutná a sýrová kombinace je dokonalá pro vychlazený večer nebo rodinnou oslavu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce tmavého piva
- 400ml hovězího vývaru
- 4 brambory
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
- Přidáme nadrobno nakrájený česnek, papriku, kmín a majoránku. Promícháme.
- Přisypeme mouku a podlijeme pivem a vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
- Na mírném ohni dusíme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 20 minut.
- Servírujeme s kynutými knedlíky.