23. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš ‍s​ knedlíky ⁤je​ lahodná⁢ a sýtá pochoutka, která potěší chuťové buňky každého ⁢milovníka houb. ⁢Tento ‌tradiční⁢ český pokrm ⁣kombinuje aromatické houby s lahodnou omáčkou‍ a‌ měkkými knedlíky. Nechte ‍se unést bohatou chutí a vyzkoušejte tento recept doma!

Suroviny:

  • 500 ⁢g čerstvých ⁢hub‌ (např. žampiony, lišky)
  • 2 cibule
  • 3⁢ stroužky česneku
  • 2 lžíce ​oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce‍ kmínu
  • 1 lžička⁢ majoránky
  • 1 l ‍vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • 500⁣ g brambor na knedlíky
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup:

  1. Na‌ oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené‌ houby, promícháme, posypeme kořením a podusíme.
  3. Zalijeme vodou, přivedeme k ‍varu a povaříme‌ doměkka.
  4. Mezitím ‍si připravíme ​těsto na knedlíky⁢ – smícháme hrubou mouku, vejce, sůl a brambory nastrouhané⁢ nad‍ jemným struhadlem.
  5. Z těsta vytvarujeme ​knedlíky a vaříme je ⁢ve vroucí osolené vodě do měkka.
  6. Hotový guláš případně dochutíme solí a pepřem⁣ a podáváme​ s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *