23. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s knedlíky je lahodná a sýtá pochoutka, která potěší chuťové buňky každého milovníka houb. Tento tradiční český pokrm kombinuje aromatické houby s lahodnou omáčkou a měkkými knedlíky. Nechte se unést bohatou chutí a vyzkoušejte tento recept doma!
Suroviny:
- 500 g čerstvých hub (např. žampiony, lišky)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 l vody
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g brambor na knedlíky
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup:
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby, promícháme, posypeme kořením a podusíme.
- Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme doměkka.
- Mezitím si připravíme těsto na knedlíky – smícháme hrubou mouku, vejce, sůl a brambory nastrouhané nad jemným struhadlem.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Hotový guláš případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíky.