23. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s hovězím masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s hovězím masem a zeleninou je tradiční korejské jídlo plné chutí a barev. Vychutnejte si směs masa, zeleniny a rýže zalité lahodnou omáčkou a posypanou sezamovými semínky. Nechte se unést exotickou kuchyní a vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept doma.

Suroviny

  • 300g hovězího masa (např. hovězí plátek)
  • 4 šálky vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • kimchi (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi osmahněte maso nakrájené na proužky s trochou oleje. Umiňte maso a dochuťte ho sójovou omáčkou. Maso přendejte na talíř.
  2. Stejnou pánvi použijte k osmažení nakrájené cibule, mrkve a okurky. Osmaženou zeleninu také přendejte na talíř.
  3. V další míse smíchejte vařenou rýži se sůlí a pepřem.
  4. V hrnci si uvařte vajíčka natvrdo. Oloupejte je a nakrájejte na poloviny.
  5. Do mísy nebo hlubokého talíře nasypte připravenou rýži. Na vrch nasuňte maso a zeleninu. Přidejte vajíčko na vrch a podávejte s kimchim, pokud ho máte k dispozici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *