23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Plněná rajčata s mozzarellou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodná plněná rajčata s mozzarellou a čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro letní grilování nebo jako bohatá příloha k oblíbenému jídlu. Zároveň se jedná o zdravou a vydatnou variantu plněných rajčat, která potěší nejen milovníky italské kuchyně. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 4 velká rajčata
  • 1 koule mozzarelly
  • Čerstvá bazalka
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Rajčata omyjeme a s nožem opatrně vydlabeme střed a semínka, tak aby vznikl prostor pro náplň.
  3. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nasekanou bazalkou, solí, pepřem a trochou olivového oleje.
  4. Tuto směsí naplníme vydlabaná rajčata.
  5. Rajčata položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut, dokud rajčata nejsou měkká a mozzarella se dobře rozpustí.
  6. Pokrm můžeme podávat teplý jako přílohu nebo samostatnou lehkou večeři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *