23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodná plněná rajčata s mozzarellou a čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro letní grilování nebo jako bohatá příloha k oblíbenému jídlu. Zároveň se jedná o zdravou a vydatnou variantu plněných rajčat, která potěší nejen milovníky italské kuchyně. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 4 velká rajčata
- 1 koule mozzarelly
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Rajčata omyjeme a s nožem opatrně vydlabeme střed a semínka, tak aby vznikl prostor pro náplň.
- Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nasekanou bazalkou, solí, pepřem a trochou olivového oleje.
- Tuto směsí naplníme vydlabaná rajčata.
- Rajčata položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut, dokud rajčata nejsou měkká a mozzarella se dobře rozpustí.
- Pokrm můžeme podávat teplý jako přílohu nebo samostatnou lehkou večeři.