23. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na kulajdu s vejci a houbami. Jednoduchá a chutná polévka, která zahřeje nejen vaše tělo, ale i duši. S lahodným smetanovým základem, vejci a houbami je tato kulajda skvělou volbou pro chladné dny. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si lahodnou domácí polévku plnou chuťových zážitků. Úžasná kombinace kvalitních surovin, které udělají radost všem milovníkům tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 500g hlívy ústřičné
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l lžíce octa
- čerstvý majoránk rozmarýn, bobkový list
- soľ, petrželka
Postup
- Oloupejte cibuli a nakrájejte na drobné kostičky.
- Hřívy pořádně očistěte, oloupejte a nakrájejte na tenké pásy.
- Na másle orestujte cibuli a hřívy, přisypte majoránk, rozmarín a bobkový list.
- Přidejte mouku, zalijte vodou a nechte provařit asi 20 minut.
- V misce rozšlehejte vejce s octem a přidejte je do polévky.
- Pořádně promíchejte a nechte zatéct, nevařte už!
- Na závěr osolte, opepřete a ozdobte nasekanou petrželkou.