23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla amatriciana je italské klasické jídlo, které si zamilujete. Tento lahodný recept kombinuje jednoduché ingredience jako jsou rajčata, slanina a sýr pecorino romano. Vyzkoušejte ho a dopřejte si skvělý chuťový zážitek.
Suroviny:
- 400g pennette (malé penne)
- 200g pancetty (italská slanina)
- 1 cibule
- 1 plechovka oloupaných rajčat
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky mletého červeného pepře
- 100g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi opečeme pancettu nakrájenou na kousky do zlatavé barvy.
- Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezjemní.
- Přidáme oloupaná rajčata, oregano, mletý červený pepř, sůl a pepř. Vaříme 10 minut.
- V dalšem hrnci uvaříme pennette al dente podle návodu na balení.
- Penne scedíme a smícháme s omáčkou amatriciana a parmazánem. Podáváme horké.