23. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zážitkový recept na pečená kuřecí křidélka s medem, která se lákavě lepí na prsty a rozpouštějí se na jazyku. Vychutnejte si sladko-sluníčkovou chuť medu spojenou s křupavou a šťavnatou kůrkou kuřecího masa. Skvělá volba pro všechny milovníky jednoduchých a chutných pokrmů. S naším receptem budete jistě vařit jako profesionál!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- 4 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 200°C.
- Kuřecí křidélka omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- V misce smíchejte med, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl a pepř.
- Křidélka potřete připravenou směsí a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
- Připravená křidélka dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud křidélka nejsou zlatě hnědá a křupavá.
- Po upečení můžete podávat s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.