22. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pizza Quattro Stagioni je klasická italská pizza rozdělená na čtyři části s různými ingrediencemi, které připomínají jednotlivé roční období. Tato lahodná pizza obsahuje čtyři varianty: artyčoky, šunku, rajčata a olivy, které společně tvoří harmonickou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a přeneste se do slunné Itálie při prvním kousnutí! Suroviny:
- 1 kus plát těsta na pizzu
- 100 g rajčatové omáčky
- 50 g ančoviček
- 50 g šunky
- 50 g žampionů
- 50 g artyčoků
- 150 g sýra mozzarella
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ohřejte troubu na 200°C.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na plát těsta.
- Rozetřete ančovičky, šunku, žampiony a artyčoky na pizzu.
- Na vrch posypeme nasekanou mozzarellou.
- Drobečky mozzarelly přelijeme olivovým olejem.
- Pečeme 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto nezezlátne.
- Po vyndání z trouby můžeme posypat pepřem a dochutit solí podle chuti.