22. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Quattro Stagioni.
zdroj: Recepty 24/7

Pizza Quattro Stagioni je klasická italská pizza rozdělená na čtyři části s různými ingrediencemi, které připomínají jednotlivé roční období. Tato lahodná pizza obsahuje čtyři varianty: artyčoky, šunku, rajčata a olivy, které společně tvoří harmonickou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a přeneste se do slunné Itálie při prvním kousnutí! Suroviny:

  • 1 kus plát těsta na pizzu
  • 100 g rajčatové omáčky
  • 50 g ančoviček
  • 50 g šunky
  • 50 g žampionů
  • 50 g artyčoků
  • 150 g sýra mozzarella
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ohřejte troubu na 200°C.
  2. Rozetřete rajčatovou omáčku na plát těsta.
  3. Rozetřete ančovičky, šunku, žampiony a artyčoky na pizzu.
  4. Na vrch posypeme nasekanou mozzarellou.
  5. Drobečky mozzarelly přelijeme olivovým olejem.
  6. Pečeme 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto nezezlátne.
  7. Po vyndání z trouby můžeme posypat pepřem a dochutit solí podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *