22. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný kořeněný batátový guláš plný exotických chutí a vůní. Tento recept je nejen lahodný, ale také zdravý a plný vitamínů. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce sladkého koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400 g nakrájených rajčat z konzervy
- 400 ml zeleninového vývaru
- 400 g cizrny z konzervy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobno a česnek na plátky.
- Papriku nasekejte na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem a paprikou.
- Přidejte koření (sladké koření, kmín, papriku) a nechte chvíli restovat.
- Přidejte nakrájené batáty a opékejte je krátce.
- Přilijte rajčata z konzervy a zeleninový vývar.
- Vše vařte asi 20 minut, dokud batáty nezměknou.
- Nakonec přidejte cizrnu z konzervy a nechte jen chvilku provařit.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Guláš můžete podávat s rýží nebo chlebem.