22. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský pikantní tofu s kimchi.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné korejské pikantní tofu s kimchi. Tento tradiční pokrm je plný chutí a aromatů – tofu je kombinováno s kořeněným kimchi a dalšími ingrediencemi, které vytvářejí skvělou kombinaci sladké, slané a pikantní chuti. S touto jednoduchou recepturou si můžete snadno připravit skvělé korejské jídlo doma. Nakrmte své chuťové buňky a nechte se unést korejskou kuchyní! Buďte odvážní a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 1 šálka kimchi
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička gochujang (korejská chilli pasta)
  • soli a pepře podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si opečeme tofu nakrájené na kostičky, dokud není z obou stran zlatavě hnědé. Poté odložíme stranou.
  2. V téže pánvi osmažíme cibuli a česnek, dokud nezačnou měkčit.
  3. Přidáme kimchi a vaříme asi 5 minut.
  4. Přidáme gochujang, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sůl a pepř. Promícháme, dokud se všechny chutě nespojí.
  5. Nakonec vmícháme opékané tofu a necháme vařit dalších 5 minut.
  6. S hotovým jídlem můžete podávat rýži nebo kimchi na straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *