22. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ceviche z bílé ryby je lahodný a osvěžující pokrm, který se připravuje marinováním čerstvého masa bílé ryby v citrónovém šťávu. Tento tradiční peruánský pokrm je bohatý na chutě a ideální pro letní občerstvení. Naučte se, jak snadno připravit domácí ceviche z bílé ryby a okouzlete své chuťové buňky. Sledujte náš recept a dejte svému jídlu exotický nádech.
Suroviny
- 400g bílé ryby (např. treska nebo platýs)
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 paprika
- 1 jalapeño paprička
- Čerstvá petrželka
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Nařežeme rybu na malé kousky a vložíme do misky.
- Šťávu vymačkáme z limetek a zalijeme rybu, necháme marinovat cca 30 minut v chladničce.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku a jalapeño papričku na malé kousky.
- Přidáme nakrájenou zeleninu k rybě a promícháme.
- Přidáme nasekanou petrželku a koriandr, osolíme a opepříme podle chuti.
- Ceviche podáváme zalité šťávou ze zeleniny a limety, podáváme s tortillovy čipy nebo na listech salátu.