22. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z bílé ryby.
zdroj: Recepty 24/7

Ceviche‌ z bílé ryby​ je lahodný ‍a osvěžující pokrm, který se připravuje ⁢marinováním čerstvého⁤ masa bílé ryby v​ citrónovém šťávu. Tento⁢ tradiční peruánský pokrm je bohatý na chutě a ideální pro ⁢letní ⁢občerstvení. Naučte se, jak⁤ snadno připravit⁢ domácí ⁣ceviche z bílé‌ ryby a okouzlete své⁣ chuťové buňky. ⁢Sledujte náš recept a dejte svému⁣ jídlu exotický nádech.

Suroviny

  • 400g bílé ​ryby⁢ (např. treska ​nebo platýs)
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 ‌paprika
  • 1 jalapeño⁣ paprička
  • Čerstvá petrželka
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nařežeme rybu na malé ⁢kousky a‍ vložíme⁢ do misky.
  2. Šťávu vymačkáme z limetek a zalijeme rybu,‍ necháme​ marinovat cca 30 ⁣minut v chladničce.
  3. Cibuli nakrájíme ⁢na tenké plátky, papriku a ⁢jalapeño papričku na malé kousky.
  4. Přidáme nakrájenou⁤ zeleninu ​k⁤ rybě‌ a promícháme.
  5. Přidáme‌ nasekanou ‌petrželku a⁢ koriandr, osolíme a opepříme podle⁣ chuti.
  6. Ceviche podáváme zalité šťávou ze zeleniny a​ limety, podáváme s tortillovy čipy nebo na listech salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *