22. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na italské rizoto s krevetami a šafránem. Tento luxusní pokrm skvěle kombinuje bohaté mořské chuti krevet s exotickou vůní šafránu. Připravte si ho snadno a rychle doma a okoštujte lahodnou chuť této pikantní speciality.

Suroviny

  • 300g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže Arborio
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka šafránu
  • 1 lžíce bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • parmezán (na posypání)
  • petrželka (nasekaná na ozdobu)
  • sůl, pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Vařte zeleninový vývar ve velkém hrnci.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova, přidejte krevety a smažte je dozlatova. Poté krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
  3. Do pánve přidejte rýži Arborio a restujte ji, dokud není skleněná. Přidejte lžíci vína a nechte vyvařit.
  4. Přidejte šafrán a postupně přilévejte horký vývar, vařte stále mícháním, dokud není rýže měkká a krémová (asi 18-20 minut).
  5. Přidejte osmažené krevety zpět do rizota a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a parmezánem. Podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *