21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánový krémový rizoto s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Parmezánové krémové rizoto s krevetami, které okouzlí vaše chuťové buňky! Tento italský pokrm je dokonalou kombinací lahodného rizota s plnotučným parmazánem a lahodnými krevetami. Navštivte naše webové stránky a objevte recept plný chuti a jednoduchých kroků, jak připravit toto lahodné jídlo doma. Buon appetito!

Suroviny:

  • 250 g Arborio rýže
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g Parmezánu
  • 200 g krevet
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi si osmažte krevety na olivovém oleji a nechte stranou.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmahněte na oleji v hrnci.
  3. Přidejte rýži a nechte chvíli probublat.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkka.
  6. Přidejte smetanu a nastrouhaný Parmezán, promíchejte do krémové konzistence.
  7. Přidejte osmažené krevety a promíchejte.
  8. Po dochucení solí a pepřem podávejte na talíře posypané Parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *