21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné italské lásaně s bohatou boloňskou omáčkou. Tento tradiční pokrm zaujme svou chutí i jednoduchou přípravou. Podívejte se na náš recept a uvařte si skvělé lásaně pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400g rajčatového základu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200g sušených lžíce
- 200g sýra
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
- 250g sušených těstovin (např. lasagne)
Postup
- Na pánvi osmažíme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
- Přilijeme rajčatový základ a protlak, osolíme, opepříme a přidáme oregano a bazalku.
- Omáčku dusíme asi 20 minut.
- Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky, přidáme jednu vrstvu sušených těstovin, omáčku, nandáme sýr a takto pokračujeme ve vrstvení až do vyčerpání surovin.
- Zapékáme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.
- Po upečení necháme chvilku odpočinout a pak můžeme podávat.