21. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte chuťovou bombu plnou zdravých a výživných ingrediencí, zkuste připravit košťálové fazolové chili s kukuřicí! Tato lahodná a pikantní směs fazolí, rajčat, koření a kukuřice je skvělou volbou pro vegetariány i masožravce. Navíc je připravena během chvilky a jistě vás zahřeje v chladných dnech. Užijte si sladkou kombinaci fazolí s kukuřicí a okořeněte si den s tímto lahodným chili receptem!
Suroviny
- 400g košťálových fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- 1. Krok – Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- 2. Krok – Přidejte fazole a kukuřici a nechte chvíli restovat.
- 3. Krok – Přisypte koření (koriandr, papriku, kmín) a promíchejte.
- 4. Krok – Přidejte krájená rajčata a vařte, dokud se všechny chutě nespojí.
- 5. Krok – Osolte a opepřete podle chuti.
- 6. Krok – Hotové chili podávejte s rýží nebo nachos. Dobrou chuť!