21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová specialita Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit italskou těstovinovou specialitu Carbonara doma! Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodné těstoviny s omáčkou z vajec, sýra pecorino a slaniny. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně. Zamilujete se do této bohaté a syté pochoutky!

Suroviny

  • 200g těstovin (nejlépe spaghetti)
  • 100g pancetty nebo slaniny
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na balení.
  2. V menší pánvi osmahněte nakrájenou pancettu nebo slaninu, až bude křupavá.
  3. V misce rozšlehejte vejce se sýrem, sůlí a pepřem.
  4. Hotové těstoviny odceďte a smíchejte s osmaženou pancettou.
  5. Přidejte směs se sýrem a vajíčkem a promíchejte do zaprášenýho těsta.
  6. Nakonec dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte teplé a podávejte s plátky parmazánu na vrcholu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *