21. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – knedlo, zelo, vepřo, brambor, omáčka. Tento lahodný pokrm spojující klasické ingredience jako jsou knedlíky, zelí, vepřové maso a brambory s bohatou omáčkou je oblíbenou volbou pro obědy i večeře. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 400g vepřového masa
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, kmín
- olej
Postup
- Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je ve slané vodě. Poté je rozmačkejte na kaši.
- Nakrájejte vepřové maso na menší kostky a osolte, opepřete a posypte kmínem.
- V míse smíchejte bramborovou kaši s moukou a vejcem. Těsto promíchejte a vypracujte.
- Z těsta vytvořte menší knedlíky, do kterých vložíte kousky masa. Formujte do tvaru knedlíků a vařte ve vroucí osolené vodě cca 20 minut.
- Po uvaření knedlíků je vytáhněte, nechte okapat a podávejte s omáčkou či zeleninovým salátem.