21. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, brambor, omáčka
zdroj: Recepty 24/7

‌Vyzkoušejte tradiční české jídlo – knedlo,​ zelo,⁤ vepřo, brambor, omáčka. Tento lahodný pokrm⁤ spojující klasické⁣ ingredience jako ⁤jsou ⁣knedlíky, zelí, vepřové maso​ a brambory s bohatou omáčkou je⁢ oblíbenou volbou pro obědy i večeře. ⁣Podívejte⁣ se na‍ náš recept a připravte ‍si ho doma!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 400g vepřového masa
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • olej

Postup

  1. Oloupejte brambory, nakrájejte je na‌ menší kousky​ a uvařte ⁢je ve slané vodě. Poté je rozmačkejte na kaši.
  2. Nakrájejte vepřové maso na‌ menší kostky a osolte, opepřete a posypte ​kmínem.
  3. V‍ míse ⁢smíchejte bramborovou⁤ kaši s moukou a‍ vejcem. Těsto​ promíchejte a vypracujte.
  4. Z těsta vytvořte menší knedlíky,⁤ do kterých vložíte ⁢kousky masa. Formujte do tvaru knedlíků a vařte ve ‌vroucí osolené ⁣vodě cca 20⁤ minut.
  5. Po uvaření knedlíků je vytáhněte, nechte okapat a podávejte ‌s omáčkou či zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *