20. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala s rýží je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Skvělá kombinace rajma fazole, rajčat a indických koření, které si zamiluje každý milovník pikantních pokrmů. Podávejte s čerstvou rýží a užijte si lahodnou exotickou chuť! Sledujte náš recept a připravte si toto chutné jídlo doma!
Suroviny
- 1 hrnek rajmí (červené fazole)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule (nasekaná)
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kůříku
- 1 lžička čerstvé zázvorové pasty
- 2 stroužky česneku (mačkané)
- 1 zelená chilli paprička (nasekaná)
- sůl dle chuti
- čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
- vařená rýže
Postup
- Nejprve namočte rajmí do vody a nechte přes noc odstát.
- V panvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli, dokud nebude zlatavá.
- Přidejte rajčatovou pastu a smažte 2-3 minuty.
- Přidejte všechny koření – kmín, koriandr, kurkumu, papriku, kůřík, zázvorovou pastu, česnek a chilli.
- Prohověte koření asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte namočené rajmí a přidejte vodu tak, aby byly fazole zcela ponořené.
- Povarte rajmí na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud nejsou fazole měkké a omáčka se zahustí.
- Přidejte sůl dle chuti.
- Servírujte rajma masala s vařenou rýží a ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem.