20. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala s rýží je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Skvělá kombinace rajma fazole, rajčat a indických koření, které si zamiluje každý milovník pikantních pokrmů. Podávejte s čerstvou rýží a užijte si lahodnou exotickou chuť! Sledujte náš recept a připravte si toto chutné jídlo doma!

Suroviny

  • 1 hrnek rajmí (červené fazole)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kůříku
  • 1 lžička čerstvé zázvorové pasty
  • 2 stroužky česneku (mačkané)
  • 1 zelená chilli paprička (nasekaná)
  • sůl dle chuti
  • čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
  • vařená rýže

Postup

  1. Nejprve namočte rajmí do vody a nechte přes noc odstát.
  2. V panvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli, dokud nebude zlatavá.
  3. Přidejte rajčatovou pastu a smažte 2-3 minuty.
  4. Přidejte všechny koření – kmín, koriandr, kurkumu, papriku, kůřík, zázvorovou pastu, česnek a chilli.
  5. Prohověte koření asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
  6. Přidejte namočené rajmí a přidejte vodu tak, aby byly fazole zcela ponořené.
  7. Povarte rajmí na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud nejsou fazole měkké a omáčka se zahustí.
  8. Přidejte sůl dle chuti.
  9. Servírujte rajma masala s vařenou rýží a ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *