20. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a šafránem. Tento recept vám přinese bohatou chuť hříbků a jemnou vůni šafránu ve spojení s krémovou texturou rýže. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g hub (např. žampiony)
  • Šafránové vlákno
  • Máslo
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Parmezán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dusíme dozlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
  4. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
  5. Postupně zalijeme horkým vývarem, přidáme šafrán a dochutíme solí a pepřem.
  6. Vaříme při mírném ohni a občasné míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar a není měkká (asi 15-20 minut).
  7. Případně můžeme přidat nastrouhaný parmezán a zamíchat.
  8. Servírujeme horké s dalším parmezánem posypáním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *