20. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Risotto ai funghi plné aromatických hub. Naučte se připravit tento klasický recept na krémový rýžový pokrm s houbami a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S receptem na Risotto ai funghi se stanete skvělým šéfkuchařem i vy!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g hub (žampiony, sušené houby atd.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce bílého vína (volitelné)
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmazánu
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a na plátky nakrájené houby. Orestujte do změknutí hub.
- Přisypte rýži a neustále míchejte, až rýže absorbuje tuk a začne sklovatět.
- Přidejte k rýži sušené bylinky, sůl a pepř a zalijte bílým vínem. Míchejte, dokud víno nevypaří.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud není rýže měkká, ale stále lehce kašovitá. To by mělo trvat asi 18-20 minut.
- Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte. Podávejte posypané čerstvým pepřem a eventuálně pokapané olivovým olejem.