19. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť Indického jídla s naším receptem na pikantní Kuře Vindaloo s kardamomem a rajčaty. Skvělá kombinace koření a čerstvých ingrediencí vás okouzlí a doplní váš jídelníček o nové lahůdky. Vyzkoušejte a nebudete litovat!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 konzerva rajčat
- 1 lžička mletého kardamomu
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička octa
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nebude maso zezlátlé.
- Přidejte rajčata z konzervy a dochuťte kardamomem, kmínem, koriandrem, paprikou, kurkumou, octem, solí a pepřem.
- Poduste na mírném ohni do změknutí masa a dobře promíchejte.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.