19. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou klasiku – Linguine carbonara s pancettou. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm spojuje voňavou pancettu s krémovou omáčkou z vajec, sýra pecorino a čerstvě uvařených nudlí linguine. Bude to jistě hit na vašem jídelníčku! Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo!
Suroviny
- 250g linguine těstovin
- 100g pancetty
- 2 vejce
- 50g parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi osmažte nakrájenou pancettu, dokud není křupavá. Odstavte stranou.
- V hrnci uvařte linguine těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte trochu vody z vaření.
- V míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmezán a vařicí vodu z těstovin, dokud nevznikne krémová omáčka.
- Přidejte uvařené těstoviny do mísy s omáčkou a dobře promíchejte.
- Přidejte osmaženou pancettu a opepřete podle chuti.
- Sójte těstoviny na talíře a posypte dalším parmezánem.