19. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Butter Chicken Masala Karižení.
zdroj: Recepty 24/7

Butter Chicken Masala Kari je lahodné indické jídlo plné exotických koření a bohaté chuti. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit domácí verzi tohoto klasického jídla, které si zamilujete. Vyzkoušejte ho dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600g kuřecího masa (na kostkách)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400g rajčat (na kostkách)
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezládnou.
  2. Přidáme kuřecí maso a necháme ho zrůžové bezbarvé.
  3. Přidáme koření (kari, kardamom, zázvor, skořice) a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  4. Přidáme rajčata a necháme je pomalu vařit, dokud se omáčka nezahučí.
  5. Nakonec přilijeme smetanu a necháme vše spolu provařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezahučí.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Před podáváním můžeme jídlo ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *