19. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš s bramborami je výtečná vegetariánská variantu klasického guláše. Poctivá směs hub, cibule, rajčat a papriky je zalita aromatickou zeleninovou omáčkou a podávána s vařenými bramborami. Vychutnejte si bohatou chuť a výživný obsah této lahodné pokrmu, který potěší i náročné chuťové pohárky. Navíc je velmi snadno připravitelný, takže ho můžete mít na talíři během krátké chvíle. Sledujte náš recept a připravte si skvělý houbový guláš s bramborami ještě dnes!
Suroviny
- 500g žampionů
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 500ml zeleninového vývaru
- 400g brambor
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Žampiony a cibuli nakrájejte na menší kousky, česnek nasekejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte žampiony a česnek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte do směsi mletou papriku a majoránku a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.