19. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s bramborami je výtečná vegetariánská variantu klasického guláše. Poctivá směs hub, cibule, rajčat a papriky je zalita aromatickou zeleninovou omáčkou a podávána s vařenými bramborami. Vychutnejte si bohatou chuť a výživný obsah této lahodné pokrmu, který potěší i náročné chuťové pohárky. Navíc je velmi snadno připravitelný, takže ho můžete mít na talíři během krátké chvíle. Sledujte náš recept a připravte si skvělý houbový guláš s bramborami ještě dnes!

Suroviny

  • 500g žampionů
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 400g brambor
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Žampiony a cibuli nakrájejte na menší kousky, česnek nasekejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte žampiony a česnek a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte do směsi mletou papriku a majoránku a promíchejte.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 15-20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *