19. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbkami a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné a krémové risotto s hříbky a parmezánem. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbového jídla a má bohatou chuť díky použití kvalitních surovin. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme je chvilku restovat.
  3. Přidáme rýži a necháme ji chvíli provařit, dokud nebude sklenitá.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vše vypařit.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar, vždy po menších dávkách a vaříme do změknutí rýže (cca 20 minut).
  6. Přidáme máslo, na kostičky nakrájený parmezán a promícháme dohladka.
  7. Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem a můžeme přidat nasekanou petržel na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *