19. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné a krémové risotto s hříbky a parmezánem. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbového jídla a má bohatou chuť díky použití kvalitních surovin. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme je chvilku restovat.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli provařit, dokud nebude sklenitá.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vše vypařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, vždy po menších dávkách a vaříme do změknutí rýže (cca 20 minut).
- Přidáme máslo, na kostičky nakrájený parmezán a promícháme dohladka.
- Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem a můžeme přidat nasekanou petržel na ozdobení.