19. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s červeným zelím.
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s červeným zelím je‌ tradiční⁣ české‌ jídlo‍ plné chutí a vůní. Kachna⁢ je pečená do ‌křupava ⁣a podává se s jemně⁤ uvařeným červeným zelím, kterému ⁣dodává pikantní chuť a pestrobarevný vzhled.‌ Tento recept⁤ je tím pravým pro milovníky klasické české kuchyně.⁤ Podívejte ⁤se na videonávod a uvařte si doma toto⁣ lahodné ‌jídlo!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1‍ hlava červeného⁤ zelí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky​ česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kmín
  • med

Postup

  1. Kachnu‍ omyjeme, osušíme a ​nakrájíme ​na‍ porce. Posolíme, opepříme⁤ a posypeme kmínem.
  2. Červené zelí nasekáme‌ na proužky, cibuli a ⁣česnek nakrájíme na⁤ drobno.
  3. Větší pekáč ‌vymažeme olejem a do něj vložíme kousky⁤ kachny. Přidáme cibuli, ‍česnek a červené zelí. Zakápneme medem a⁤ zakryjeme⁤ pekáč.
  4. Pečeme v⁢ troubě předehřáté na 180 stupňů asi 2 hodiny, případně podle potřeby přilijeme trochu vody.
  5. Po‍ upečení podáváme s vařeným bramborem nebo ‍knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *